Інструкція з користування шкіряними виробами

У процесі виробництва продукції INCARNE™ ми використовуємо лише натуральну шкіру. Вироби у вінтажному стилі виготовляються зі шкіри Crazy Horse (у нашій палітрі кольори чорний, сірий, коричневий, синій, зелений, бордо, коньяк) та шкіри Torro (червоний колір). Також ми створюємо аксесуари із класичної шкіри Kaizer, яка має легкий блиск та гладку фактуру. Саме натуральний матеріал надає нашим виробам особливої благородної естетики та гарантує довговічність. Однак натуральна шкіра потребує правильного догляду.

Ми зібрали для вас основні поради щодо використання виробів з натуральної шкіри та догляду за ними.

Розділ 1. Особливості різних видів шкіри, які ми використовуємо для створення виробів

Вінтажна шкіра: Crazy Horse

Шкіра Crazy Horse — це високоякісна натуральна шкіра, яка відома своєю довговічністю та вінтажним виглядом. Такий тип шкіри має властивість висвітлюватися в місцях заломів, згинів та подряпин завдяки оригінальній фінішній обробці «крейзі хорс» тугоплавкими восками лицьової поверхні шкіри. Саме тому деякі кольори шкіри Crazy Horse перший час можуть фарбувати білий і світлий одяг.

Вінтажна шкіра: Torro

Шкіра Torro має матову поверхню, яка досягається завдяки додатковій обробці (поліруванню). Тому матеріал не залишає слідів фарби при контакті зі світлою тканиною. Також шкіра більш стійка до появи заломів, подряпин та потертостей, на відміну від Crazy Horse. 

Класична шкіра: Kaizer

Матеріал має незначний глянцевий блиск і гладку фактуру, приємну на дотик. На відміну від Crazy Horse, шкіра більш стійка до вологи і зовнішнього впливу. На її поверхні не залишаються плями від крапель дощу або потертості. Матеріал досить еластичний і щільний. У нашій колекції шкіра Kaizer представлена як у стриманих кольорах (синій, коричневий), так і у яскравих (фуксія, жовтий, світло-блакитний). 

Розділ 2. Основні правила та застереження при експлуатації виробів з вінтажної та класичної шкіри

Основні поради щодо використання виробів INCARNE™, які допоможуть зберегти ідеальний вигляд ваших шкіряних аксесуарів:

1. Перший час не носити шкіряні вироби із Crazy Horse зі світлим одягом

Натуральна шкіра Crazy Horse яскравих та темних відтінків (таких як чорний, синій) може перший час фарбувати світлий одяг, як ми вже писали вище. Наприклад, якщо ви купили рюкзак чорного кольору, радимо його відразу не одягати зі світлими тканинами. Особливо це правило стосується спекотних та дощових днів або ж випадків, коли на шкіру потрапляє вода. Через вологу фарба зі шкіри може перебитися на одяг, тому будьте пильні.

    Що робити, щоб уникнути фарбування світлого одягу?

    Рекомендуємо перший час використовувати виріб лише з темним одягом або ж обробити спреєм  "Color Stop" бренду Coccine. 

    2. Не витирати шкіру Crazy Horse, Torro та Kaizer вологими серветками

    Категорично забороняється витирати продукцію зі шкіри вологими серветками, адже часто вони містять у складі спирт, який негативно впливає на якість шкіри. Те ж саме стосується порошку, соди чи засобів для миття.

     

    3. Уникати тривалого впливу вологи та сонячного проміння

    • Уникайте довготривалого впливу вологи на вироби зі шкіри, оскільки це може призвести до псування матеріалу. Особливо це стосується шкіри Crazy Horse, фініш якої не захищений, тому шкіра така приємна на дотик і має свій «вінтажний» характер.
    • Якщо виріб намокнув, не залежно від виду шкіри, то акуратно витріть його сухою м'якою тканиною або серветкою та дайте шкірі висохнути природнім шляхом. У разі виникнення слідів ще раз потріть сухою м'якою тканиною чи серветкою. 
    • Уникайте сонячних променів, не сушіть шкіряний виріб феном чи на батареї. Це може призвести до того, що шкіра потріскається або затвердіє.
    • Зберігайте виріб зі шкіри в сухому і прохолодному місці, захищеному від прямого сонячного світла і джерел тепла.

      Розділ 3. Поради по догляду за натуральною шкірою: вінтажною та класичною

      Будь-яка натуральна шкіра має здатність зношуватися. На жаль, цей процес зупинити дуже складно. Проте з правильним та дбайливим доглядом вироби зі шкіри слугуватимуть десятки років.

      Даємо вам корисні поради, як правильно доглядати за шкіряними виробами. Дотримуючись їх, ви зможете надовго зберегти привабливий зовнішній вигляд ваших речей та значно збільшити термін їхнього використання.

      1. Очищуйте шкіру правильно

      • Використовуйте суху тканину або целюлозну серветку для того, щоб прибрати подряпини, бруд та зайву вологу зі шкіри.
      • Якщо ж суха тканина не допомагає, для виробів з Crazy Horse використовуйте спеціальний спрей для очищення. Вироби зі шкіри Torro та Kaizer допустимо злегка протерти вологою чистою тканинною серветкою. При більш стійких забрудненнях використовуйте спеціалізовані засоби для очищення конкретного виду шкіри. 

      2. Давайте шкірі дихати

      • Не зберігайте шкіряні вироби у закритих пластикових пакетах. При такому зберіганні відбувається процес окислення, що позначається на кольорі матеріалу. Обирайте «дихаючі» матеріали з тканин або паперу, до яких легко проникає повітря.
      • Щоб зберегти форму об'ємного вироби (сумки або рюкзака), його краще набити папером.

      3. Обробляйте шкіру спеціалізованими засобами по догляду

      • З часом вироби зі шкіри Crazy Horse набувають ще більш особливого «вінтажного» відтінку. Ми рекомендуємо періодично обробляти їх кремом або воском, щоб цей ефект розкривався якнайкраще, а м'якість шкіри зберігалася якнайдовше. 
      • Для обробки поверхні виробів обирайте спеціалізовані засоби, розроблені саме для певного типу шкіри (Crazy Horse, Torro, Kaizer чи іншої).
      • При покупці засобів догляду звертайте увагу на склад. Наприклад, віск повинен містити високий відсоток натуральних жирів. Це потрібно для більш якісної обробки шкіри.
      • Увага! Надмірне використання продуктів призначених для збереження м’якості шкіри може призвести до занадто сильного пом’якшення та втрати форми продукції.

      Для видалення плям та обробки шкіри Крейзі Хорс ви можете придбати спеціалізований засіб на нашому сайті. Ми дбайливо підібрали його для вас, попередньо протестувавши саме з нашим матеріалом.